Team X Stream BMX

Ett hus för ett BMX-proffs

2014-10-08 / by Pia Persson

I Sverige finns det inte så mycket pengar inom BMX-branschen även om du tillhör eliten. Det är långt ifrån de summor hockeystjärnorna tjänar. I USA däremot så finns det betydligt mer pengar i potten. Titta bara på proffset Dave Mirras kåk när han visade upp det i MTV. Jag kan tycka att det är lite orättvis fördelning mellan olika idrotter i Sverige. Det finns många cyklister i Sverige men inom idrotten finns det väldigt lite kapital i jämförelse med fotbollen. Som i allt annat är det såklart även pengar som styr idrotten. Det är få proffs inom cykelsporten som kan klara sig på sin idrott utan måste ha ett arbete på sidan om.
Jag hoppas att det snart ska bli ändring på detta och även mindre idrotter ska kunna ha proffs som helt ägnar sig åt sin idrott. Det vore väl något när en fastighetsmäklare på orten frågar vad du arbetar med när du ska köpa stadens lxigaste villa och du svarar, jag är BMX-proffs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>